// E R N A F A R E E N A
Baby :)
Friday • 5:50 PM • 12 Sweetie pie :)

Assalamualaikum bloggers :)

Entry kali ni bertajuk 'Baby :)'. Erna suka sangat tengok baby. Dorang cute sangat-II laa. Bau dorang lagi. Mesti korang penah bau baby. Wangi kan? Lagi-II kalau lepas dia mandi. Comell laa :) Kan best kalau erna da ada baby *berangan kejap*. Erna mau pakaikan baby erna baju yg comell-II. Pakaikan dia wangi-II an. Aww, mesti comell kan. I wish that I will get cute babies in future. Amin ♥ Nanti bila erna da ada baby, erna mau pakaikan dia baju yg comell-II macam ni :D


Erna dapat bayangkan kalau baby erna yg pakai baju ni. Comeellll :D



Awww :)


Cute like me and smelly like your daddy, my baby :)


Comell kan kalau baby girl erna pakai baju ni :)


A baby is God's opinion that life should go on 







minnie needs her mickey, and i need you ♥ :)


Korea vacation :)
Monday • 8:28 PM • 2 Sweetie pie :)

On 17 to 23 of December, erna and family pegi vacation dekat Korea. Our flights takes about 6 hour and 30 minutes. We arrive in Incheon Airport at 4:30 pm (local time). Then, kitaorang kena naek subway to collect our bags. Sampai sana jek, ada orang yg amek kitaorang. The journey to our hotel takes about one hour. Kitaorang lalu Incheon Bridge, Han River and so on. We had our dinner. Kitaorang mamam nasi sotong yg sangat pedas. Tapi, rasa dia sangat best. Ni nasi tu :)


Then, lepas dinner jek, kitaorang pegi jalan-II dekat Myeondong. Cuaca malam tu sangat sejuk and windy. It was a great experienced for us :D


Second day :

The temperature of this day is -9. Can you imagine how cold are us right now? Aww. Memang tersangatlah sejuk okay :D This day, kitaorang akan pegi kat Jisan Ski Resort. Kitaorang naek kereta. Jalan semua full of snows and all the river beku. Sampai jek sana, kitaorang bersiap-siap. Kena pakai ski suit sume laa. Then, kitaorang ada learning session. 


Bayangkan, dekat dua jam die ajar, tapi kitaorang still tak pandai-II jugak. Memang susah sangat rupanya maen ski ni. Ingat senang jek kan :) Ni gambar papa jatuh :) 


Kitaorang dekat sana until 1:30 pm. After that, kitaorang pegi kat kedai + museum of Korea Ginseng. Banyak erna belajar kat sana tentang Ginseng ni. Then, kitaorang pegi Itaewon untuk lunch. Kat sana memang banyak kedai Muslim yang halal. Kitaorang makan dekat Murree Restaurant. Ni die :)


Malam tu jugak kitaorang pegi Myeondong. Ni laa tempat untuk kitaorang shopping. Ada kedai Etude kat sana. Memang sangat cute laa kedai tu. Then, we had our dinner.



Third day :

Hari ni, nama tourist guide kitaorang Kak Fatin. Dia baek sangat. Dia yg teman kitaorang pada hari ketiga and keempat :) Kitaorang naek subway, 2 times because kitaorang pegi Nami Island. 

 




Tempat ni jauh sangat laa. Nami Island is a Love Island and dekat sini jugak laa penggambaran movie Winter Sonata diadakan. Tempat ni memang cantik sangat and sesuai for the couples :D kitaorang kena naek boat untuk ke island tu. Before departure, kitaorang makan jagung bakar. Sedap :) Pemandangan kat sana memang sangat cantik. Semua jalan dipenuhi dengan ais. Waktu tengah jalan-II atas ais, erna jatuh. Memang sakit sangat! Tu laa, excited sangat jumpa ais kot :( 


Ni adalah tempat untuk dorang simpan Kimchi.

Banyak kenangan kat sana. This day, negative 8 okay :) Then, we had our dinner at Pomato Restaurant. After dinner, kitaorang pegi Namdaemun Market untuk shopping lagi :)


Fourth day :

This day, kitaorang pegi Lotte World. 



Only 2 games jek kitaorang maen. And, masuk rumah antu. Tak boley maen sangat sebab ramai orang waktu tu. Nak menunggu lama-lama memang tak laa. Cuaca sejuk sangat :) Then, balek Seoul. Kitaorang pegi kedai Hello Kitty. Yes, I'm a Hello Kitty's lover :)


Malam tu kitaorang makan kebab and dinner dekat Myendong. It was a great experienced cause dia masak nasi goreng + sotong atas meja kitaorang. Memang pelik, tapi sedap sangat! :)



Fifth day :

Kitaorang pegi Hanok Village. Actually, it is not a real village. Cuma dia buat cm village betul-II. Banyak replica istana-II yg raja-II korea duduk dulu. And, this day we became more excited because snow turun :) For the first time experience snow. 



Lebat sangat snow turun waktu tu. Best! Then, we had our lunch dekat Foreign Restaurant kat Itaewon. Papa and adik pegi semayang jumaat kat sana. Then, Kitaorang pegi Namsan Tower and Teddy Bear Museum. Memang comell sangat bear-II dekat sana :) 






Kat sini, banyak locks ada. Kononnya, bila kita lock mangga kat sini and tulis nama kita and pasangan kita, konon yang relationship kita dengan dia akan last longer laa :)

Waktu dekat atas tower, memang tak nampak sangat pemandangan sebab waktu tu snow turun lagi. So, kitaorang nampak sikit-II jek. Malam tu, kitaorang makan ikan bakar and sotong. Memang sedap sangat! After that, erna, papa, adik and our tourist guide pegi Hello Kitty Cafe. Kitaorang minum coffee kat sana. Cafe tu memang cute sangat. Wish that dekat Malaysia pon ada cafe macam ni :) 





Sixth day :

Pagi tu, kitaorang pegi Trick Eye Museum. Unik sangat gambar-II kat sana. This is one of the kind :)





Then, kitaorang pegi Holly's Coffee. Minum hot chocolate, waffle and soup. Sedap sangat! :) Then, kitaorang pegi T J L, to wait for my sis's idol there. Dinner dekat Pomato. Then, kitaorang pegi shopping dekat underground shopping.


On the seven day, flight kitaorang pagi. So, pagi-II da gerak pegi airport. Tak sempat nak jalan-II pon this day :(

It was a great vacation. Erna takkan penah boley lupa kenangan-II kat sana. Kitaorang experienced snow, pegi Nami Island. Act, it was some kind of new experienced :) Hope dapat pegi vacation macam ni lagi with those that I love. Thanx daddy sebab bawak kitaorang pegi sana. Loveyou daddy :)







minnie needs her mickey, and i need you ♥ :)



.diScLaimEr.
/ dreamy diary /


all the guys should learn from mario bros, no matter how far their princess is, they should go after her ♥

[ follow me on instangram ]

Instagram






.cHiT-chAt.
/ leave your love note here /





.timE mAcHinE.
/ let's get back in time /



.cReDiT cArD.
/ big claps to them /


A.B.C.D.E